Aplicatia Google Maps de pe telefonul mobil este din ce in ce mai folosita de majoritatea oamenilor care circula in oras. Ei se folosesc de aceasta aplicatie atunci cand cauta o anumita locatie unde vor sa mearga.

Utilizatorii de internetin in proportie de 44% folosesc o hartă virtuală  când caută o locaţie unde urmează să meargă. Aici vor găsi informatii utile despre locatiile de care sunt interesati.

Sunt puse la dispoziţie locatia,fotografii şi tururi virtuale, nr. telefon, adresa poştală, site, programul de lucru, grafic cu orele de maximă aglomerare. Ei sunt interesati si de recenziile  importante despre experienţa altor vizitatori ce au vizitat în trecut locaţia respectivă.

Utilizatorii folosesc aceste informaţii pentru ca opţiunea lor să fie cea mai bună alegere. Este bine ca atunci când utilizatorii caută o locaie să găsească şi compania ta pe harta indicată cu un marcator. Aici gasesc  toate informaţiile utile pe care le consideraţi importante pentru ei.

În medie, 41 % dintre aceste căutări de locaţii determina o vizită la făţa locului. În cazul înregistrărilor de locaţii care au fotografii şi tururi virtuale, probabilitatea de a atrage interesul clienţilor este de două ori mai mare.

Daca esti propietar de restaurant, viitorii clienti sunt interesati de modul cum arata restaurantul tau. Ei verifica daca este potrivit pentru nevoile lor. In aceasta situatie, daca pui la dispozitie un tur virtual, clientii vor alege locatia ta in detrimentul altei locatii din apropiere care nu detine un tur virtual.